Wednesday 23 June 2010

ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Μα καλά, εκεί στην ΕΡΤ ληγμένα παίρνουν; Τον Πετρίδη θα διώξουν; Αυτοί οι τύποι πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται όλα τραβώντας γραμμές. Στην εποχή του μίξερ που ζούμε, ο πολύ σπάνιος συνδυασμός της σεμνότητας με την τεράστια γνώση, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως οδηγός, πετιέται στα σκουπίδια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Προσωπικά, το αίσθημα που νιώθω είναι θυμός για το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να αποφασίζουν για εμάς οι απολίτιστοι/ άγαρμποι/ άσχετοι/ αστοιχείωτοι/ ανόητοι/ ανιστόρητοι/ αμόρφωτοι/ ανάξιοι/ ασεβείς/ μικροαστοί/ καρεκλοκένταυροι/ χαρτογιακάδες/ υπαλληλάκοι/ λογιστάκοι/ τεχνοκράτες του κώλου/ τεμπέληδες/ ερασιτέχνες/ ευτελείς/ πλούσιοι στην τσέπη/ φτωχοί στο μυαλό/φτωχοί στην καρδιά, που η προσφορά τους στον τόπο δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ούτε το ένα εκατομμυριοστό αυτών που πρόσφερε και προσφέρει ο Πετρίδης και φυσικά μία απέραντη θλίψη. Θλίψη για τον άνθρωπο που μαζί του έχω περάσει απίστευτα πολλές ώρες έστω κι αν δεν με γνωρίζει, για τον άνθρωπο που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε όχι μόνο τα μουσικά μου γούστα αλλά εν πολλοίς τον τρόπο που σκέφτομαι και αντιμετωπίζω τη ζωή.
ΥΓ1 Το ευχαριστώ σε τέτοιες περιπτώσεις αποδεικνύεται εξαιρετικά μικρό ως έννοια.
ΥΓ2 Ελπίζω οι "σοφοί" της ΕΡΤ έστω και την ύστατη ώρα να καταλάβουν το τεράστιο λάθος τους
ΥΓ3 Θα σας δω όλους στη συναυλία στο Gagarin
ΥΓ4 Εδώ και εδώ

3 comments:

  1. Μακάρι να έχει λήξει το θέμα τώρα που γράφω, αν όχι, ντροπή στους καρεκλοκένταυρους και στον κο Γερουλάνο.
    Πολιτιστικό ανέκδοτο...

    ReplyDelete
  2. telika:


    http://www.mixgrill.gr/ar3902el_denstamataeitelikaiekpompitoygpetridi.html

    ReplyDelete
  3. Μου φαίνεται, και μακάρι να κάνω λάθος, ότι μόνο προσωρινά έχει βρεθεί λύση. Δεν μπορώ να φανταστώ μία κατάσταση όπου κάποιος (και ποιος κάποιος...) θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμοισθί.

    ReplyDelete